Martine-Afdelingsmanager Leger des Heils

Ik was klaar met mijn overgewicht waar ik al jaren mee overhoop lag. Ontevreden over hoe ik eruit zag, voeding gebruiken als beloning of als ik mezelf zielig vond en al heel vaak een poging tot afvallen gedaan. De sportschool had ik een paar keer van binnen gezien maar het was nooit gelukt structureel iets aan beweging te doen.
Ik ging op zoek naar iemand die mij kon helpen door mij intensief te begeleiden bij het afvallen, bewegen en voeding. Zo kwam ik bij personal training uit en via google op de pagina van Healthcoach saar. Ik maakte een afspraak voor een intake, ietwat impulsief en ik had eigenlijk geen flauw idee wat mij te wachten stond.
Bij de start moest ik erg wennen aan iemand die zowel fysiek als mentaal dichtbij komt. En je dan ook nog verteld wat je moet doen. Saar stelt eerlijke vragen en schuwt ook de confrontatie niet. Dit begon aarzelend van mijn kant, ik vond het nog moeilijker dan ik dacht om te doen wat iemand zegt. En ook om mijn overtuigingen los te laten en iets anders aan te nemen, wat een worsteling!
Ik vond Saar niet altijd even aardig in het begin. De moeilijke vragen gingen ook over mijzelf en waarom ik dingen deed zoals ik ze deed, keuzes maakte en over wie ik eigenlijk was en wilde zijn. Toen ik Saar beter leerde kennen kon ik mezelf meer openstellen. Ik heb ervaren dat Saar hierin bereid was geduld te hebben en haar manier van begeleiden af te stemmen op wat ik nodig had. Doordat zij zich met al haar energie inzette voor mijn traject werd ik gestimuleerd om mezelf serieus te nemen en dit ook te doen. Daarnaast zorgde haar positieve coaching ervoor dat mijn zelfvertrouwen groeide en ik steeds meer geloofde dat ik mooie resultaten kon behalen. Haar kennis over trainen, voeding en gedragsverandering is enorm. Het hielp me dat ze goed kon onderbouwen waarom iets belangrijk voor me was.
Door het traject met Saar kijk ik terug op mooie stappen die ik heb gezet. In de eerste 4 maanden tijd ben ik 19 centimeter en 16 kilo kwijtgeraakt. De afgelopen maanden zijn mijn spieren toegenomen en heb me haar voedingsadviezen eigen gemaakt. Ik fiets elke week met gemak en plezier een rondje van 20 kilometer op een gewone fiets en ik vind mijn eigen gebakken mueslirepen inmiddels lekkerder dan een stroopwafel.

In de eerste 4 maanden tijd is mijn omtrek 19 centimeter kleiner geworden en ben ik 16 kilo kwijtgeraakt.

Als het gaat om mijn persoonlijkheid heb ik vele groeimomenten mogen ervaren. Ik weet beter wie ik ben en waar ik voor sta. Ook ben ik milder naar mezelf geworden.
Saar biedt een compleet pakket aan en gaat er samen met jou voor om voorgoed af te rekenen met je oude levensstijl. Hierdoor is het meer dan de moeite waard om een traject met haar aan te gaan. Het is een investering in jezelf die ik iedereen zou gunnen.