Martine- Eigenaar Nagelstudio


Mijn naam is Martine en ik ben 41 jaar jong. Samen met Arjen heb ik twee geweldig leuke honden Bo en Pip. Ik werk 2 dagen in de week als zwemonderwijzer in het Hofbad voor de gemeente Den Haag. Hier verzorg ik schoolzwemmen, aqua robics en babypeuterzwemmen. Daarnaast heb ik een nagelstudio aan huis waar ik 6 dagen in de week klanten voorzie van mooie nagels. Dit is echt mijn passie wat ik met veel plezier uitoefen.

Mijn hele leven ben ik al in gevecht met mijn gewicht. Echt elk dieet heb ik inmiddels geprobeerd. Van Sonja Bakker tot Weight Watchers. Sommige diëten werkte ook wel, maar dan wel voor even en dan kwam ik weer dubbel en dwars aan. Het was gewoon nooit vol te houden. Ik ben van mezelf altijd wel erg druk en altijd wel aan het bewegen, zoals veel met mijn honden wandelen. Dus aan beweging geen gebrek, maar waarom verloor ik dan geen gewicht?

Twee vrienden van mij zijn iets eerder bij Healthcoach Saar begonnen en die waren erg enthousiast over haar manier van werken en begeleiden. Dus ik werd daar ook nieuwsgierig naar en vroeg een intake gesprek aan. Begin december 2019 ben ik begonnen bij Healthcoach Saar. Wat ik nu al heb bereikt had ik van te voren nooit durven dromen.

Na 8 maanden 22 kilo lichter

en 30 cm smaller rondom mijn taille!

De eyeopener van het hele traject was het voedingsaspect. Ik heb nooit geweten dat het zo veel met je lijf en je gemoedsstand deed. Het verschil met de voedingstraject bij Healthcoach Saar en andere diëten is dat dat ik echt heel veel moet en mag eten, wat ik met al die andere diëten nooit mocht. De knop is meteen omgegaan en ik heb nooit meer last gehad van snaaimomenten. Zoetigheid die ik voorheen lekker vond, hoef ik vandaag de dag niet meer. Mijn lijf vraagt er niet meer naar.

Het trainen was voor mij ook nieuw, omdat ik nog nooit op zo’n manier heb gesport of bewogen. De eerste keren liet ze me dingen doen die ik echt nog niet kon en nooit had verwacht van mezelf dat ik ze op een gegeven moment zou kunnen. Maar nadat we flink hebben gewerkt aan de core en ik inmiddels goed kan bewegen vanuit mijn buik-en bilspieren doe ik bepaalde oefeningen met 2 vingers in mijn neus. Dat geeft mij echt een kick en laat mij steeds verder mijn grenzen verleggen! Ik hoop dat ik ooit nog eens op het houten blok van 80cm hoog in 1 keer met 2 benen tegelijk kan springen, dat zou echt super gaaf zijn, maar daar zijn we hard voor aan het trainen.

Na 8 maanden dit traject te hebben gevolgd, heb ik enorm veel geleerd over voeding en trainen. Ik begrijp nu wat ik verkeerd deed, waardoor ik geen gewicht verloor en dit kon vast houden. Dit is echt een investering in jezelf op lange termijn. Nooit meer druk maken om je gewicht en je goed voelen! Dat wil toch iedereen? Succes is zeker gegarandeerd als je maar bereidt bent om je levenstijl te willen aanpassen!