Sanjay Mangal- Eigenaar Step by Step training

Mijn naam is Sanjay, ik ben 24 jaar, kom uit Leidschendam en ben eigenaar van Step by Step training.

Al enige tijd struggelde ik met de juiste vorm van voeding. Vanaf me 19de train ik 2x keer per week in de sportschool met als doel spiermassa opbouwen. Helaas zag ik voor een lange tijd geen progressie meer. Ik bleef stilstaan. Ik voelde me met de dag vermoeider en sliep elke nacht slecht. Daarnaast moet ik heel eerlijk bekennen dat ik een zoetekauw ben, correctie was! Redbands, broodje döner, chup a chups, koekjes, gebakjes, het ging er allemaal in.

Ik besloot dat ik dit anders moest gaan aanpakken en ging bij Healthcoach Saar een voedingstraject starten om te kijken waarom het niet lukt om mijn doelstelling te behalen. In het begin werd ik intensief begeleidt met wat ik eigenlijk op een dag at en dronk. Door de persoonlijke en gestructureerde benadering van Saar heb ik de knop om kunnen zetten. Ik vond het best lastig om in te zien dat voeding een grote rol speelt met hoe jij je dagelijks voelt en hoe je eruit ziet, maar na twee maanden ga je er heel anders naar kijken en je ook anders voelen. Het gekke is, mijn lichaam geeft nu vanzelf aan wat het nodig heeft. Geen trek meer in zoetigheid, sterker nog, ik lust het niet meer!

"Geen trek meer in zoetigheid, sterker nog, ik lust het niet meer!"

Er vond per week een coachingsgesprek plaats waarin er werd besproken waar je tegenaan liep en wat eventueel beter kon. Ik kwam erachter dat ik veel minder at, dan me lichaam eigenlijk nodig had en wat ik at vooral bestond uit "lege calorieën." Dit was echt een Eye-opener. Geen wonder dat ik niet bereikte wat ik wilde. Inmiddels weet ik beter en begrijp ik mijn lichaam meer. Door deze manier van begeleiden heb ik een vaste leefstijl kunnen hanteren, voel ik me zowel mentaal als fysiek beter en sterker en weet ik inmiddels meer over voeding, waardoor ik zeker weet dat ik nooit meer ga terugvallen. Athans Saar heeft er in ieder geval ervoor gezorgd dat dit er inmiddels is ingeramd!

Zoals ze zelf zegt: "Make it a lifestyle, not a duty." Een verplichting is het al zeker niet meer!